Curset de formació de les catequistes

0
89

El dilluns, dia 8 d’octubre, als locals de l’escola dels Salesians de Mataró es va fer el Curset de formació per a les catequistes de l’arxiprestat.

Catequistes de totes les parròquies de l’arxiprestat de Mataró es van reunir, a 2/4 de 9 del vespre, per escoltar la conferència que va fer Mn. Josep Colomer, rector de Premià de Dalt i fill de Mataró, sobre el tema: la “Catequesi i  la Comunitat parroquial”.

Va començar la conversa constatant que vivim un moment convuls, en el qual tan la societat com l’Església està en temps de canvis, de renovació i de recerca de nous camins i noves maneres d’expressar-se.

Avui l’Església, com diu el papa Francesc no es pot viure e records i d’enyorances. No és vàlida és aquella frase que a vegades hom diu: “abans no es feia això”. Avui l’Església ha de buscar noves maneres d’expressar la fe en Jesucrist, i ha de trobar  recursos moderns per arribar a la gent.

Respecte a la comunitat parroquial, va dir que la catequesi es recolza en la comunitat respectiva, perquè els qui la fan són (i s’han de sentir) part d’aquesta comunitat; i  els infants s’han d’acostumar a participar en els actes de la parròquia. Les catequistes actuen com a membres de la comunitat parroquial. A més, tota la comunitat ha  de sentir la catequesi com una activitat important de la vida parroquial.

En la bona marxa de la catequesi hi tenen un paper molt important els pares. Un personatge de la pastoral va dir una vegada: la catequesi dels infants sense la col·laboració dels pares és treball en el buit.

Per acabar Mn. Colomer va explicar uns nous mètodes de fer la catequesi que s’experimenten en determinats llocs, insistint, una vegada més, que cal estar alerta i buscar nous camins d’evangelització amb l’esperança certa que el Senyor està en nosaltres.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here