Inici del ministeri del Papa Francesc

0
580

Ahir, 19 de març, Solemnitat de Sant Josep, a Roma es va celebrar l’Eucaristia d’inici de ministeri del nou Papa Francesc. Va ser per a tots nosaltres, una ocasió privilegiada per a viure i celebrar la catolicat i universalitat de l’Església catòlica. La celebració solemne es va desenvolupar amb una gran senzillesa i naturalitat; senzillesa amb la que el nou Papa s’ha expressat des de la salutació inicial el dia de la seva elecció.

A l’homilia de la missa, el Papa Francesc va fer referència a Sant Josep en tant que l’home que havia rebut de Déu l’encàrrec de custodiar la saeva família. D’aqui va fer una bella aplicació a les nostres vides, en el sentit que tots hem rebut aquest encàrrec de custodiar en un sentit molt ampli: protegir la fe, tenir cura del proïsme, preservar el medi ambient, vetllar per nosatres mateixos….

Acompanyem al Sant Pare en la pregària, tal i com ell mateix ens ha demanat, recordem amb agraïment la persona i el testimoni de fe que ens ha deixat Benet XVI, i preguem per a que aquest temps de Quaresma i la Setmana Santa sigui un temps de conversió i renovació eclesial per al nostre arxiprestat.

Jordi Espí Vives   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here