Festa de Santa Isabel d’ Hungria

0
688

El diumenge 24 de novembre les parròquies de Dosrius i Canyamars van celebrar la festa de Santa Isabel d’Hungria. En realitat la festa de la santa era el diumenge anterior, dia 17, però aquest dia coincidia amb la festa major de la parròquia de Dosrius. Per això es va traslladar al diumenge següent.

La festa, a les dues parròquies, va consistir en beneir les roses i els paners, que es van repartir als fidels al final de la missa.

Tant les roses com els panets són el símbols que identifiquen la santa. El panet és el simbol de la caritat extraordinària que tenia santa Isabel envers els pobres i els malalts. Les roses són el símbol de la fe en Jesucrist que professava la reina Isabel.

Conten que una de les vegades que Isabel portava a vendre els tresors del palau reial per donar el seu valor als pobres, la va sorprendre el seu marit, el rei Dionís. Aquest li preguntà què portava en el farcell . Ella no volia ensenyar-ho, perquè sabia que el seu marit la renyaria; però davant la insistència del rei, va obrir el farcell  i es va veure que estava ple de roses; de manera que el seu marit no va poder renyar-la, perquè Jesús va fer que els objectes de valor es transformessin en roses d’amor.

Tant a Canyamars com a Dosrius els feligresos que van participar en el cerimònia els va agradar la novetat que era  la iniciativa d’un franciscà seglar de la comunitat de Dosrius.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here