Festa de Sant LLop (Dosrius)

0
704

El diumenge 1 de setembre el poble de Dosrius celebrava la festa major d’estiu en motiu de la festivitat de Sant Llop.

A les afores del poble , a mig camí entre Dosrius i Canyamars, i on comença la carretera per pujar a Alfar, hi ha l’ermita de Sant Llop. Una ermita que té al costat el que era la casa de l’ermità. Segons la història, aquests ermita és molt antiga i primerament tenia la invocació de Sta, Eulàlia, però després va ser dedicada a Sant Llop fins al dia d’avui. Anys enrere, el dia de la festa del sant, no solament acudia a l’ermita la gent de Dosrius, sinó que també  d’altres pobles de la rodalia venien gent a honorar el sant en tal dia. La gent diu que Sant Llop cura el mal de coll.

La festa de l’ermita consisteix en celebrar una missa solemne en honor del Sant, la qual inclou la benedicció i la donació d’uns panets , fets expressament per a a quest dia, que són el símbol del do espiritual de Sant Llop. La gent que ve a l’ermita pren, donant una almoina, panets per tots els membres de la família i té el costum de posar un ciri (una llàntia) al sant.

Com que la festa del sant escau dins la festa major d’estiu del poble, l’Ajuntament organitza a l’espai de l’ermita un refresc popular i una audició de sardanes. La missa és a les 11h. del matí i continuació es ballen les sardes amb un bon refresc per fer passar la set i la calor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here