Festa de la Germandat de Canyamars

0
815

El diumenge 12 de maig, el tercer diumenge de despres del diumenge de Resurrecció, La GERMANDAT de Canyamars celebrava la seva festa anual; amb la particularitat que aquest anys és el 140è aniversari de dit esdeveniment.

La GERMANDAT, és una institució, pròpia del poble, que, en el seu origen, era una ajuda i una assistència per als seus membres, quan un d’aquest es trobava en una situació de necessitat humana. Si un home d’una casa es posava malalts, … si hi havia una defunció en una casa, … si es recaria una ajuda petita econòmica, …etc. la GERMANDAT, organitzava l’ajuda que demanava el soci de l’entitat.

Avui, el món i la societat han donat mil voltes i aquella finalitat de la Germandat està superada i suplerta pels organismes estatals. Tot i així, actualment la institució es manté activa i la seva activitat es redueix a organitzar i realitzar la festa anual del seu aniversari d’existència.

La festa d’aniversar consisteix en fer l’assemblea anual dels socis, participar a la missa del dia a la parròquia i, com a cloenda, després de la missa fer un Vertmut popular i una audició de sardanes amb cobla.

Una característica de la festa és que la cobla que tocarà les satrdanes, com a banda musical, acompanya els socis de la entitat a l’església i a la missa acompanya amb els seus nstruments els cants de la celebració eucarìstica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here