2ª Conferència Quaresmal (Domingo Torres)

0
674

En la segona conferència quaresmal, el dimarts 12 de març, el Sr. Domingo Torres (President Diocesà del Moviment de Cursets de Cristiandat) es presentà ell mateix com a cristià, defensant que és la part principal de la seva personalitat, els altres atributs serien secundaris o circumstancials.
La quaresma com a temps de conversió no la veu tan com un canvi de rumb o de conversió (que també) sinó com mesurar la distància que jo poso entre Déu i jo mateix. Molt sovint ens allunyem de Déu. La quaresma seria mesurar i revisar aquesta distància.
Glossant el conegut lema de “llibertat, igualtat i fraternitat” de la Revolució Francesa, ens comenta que de la llibertat i de la igualtat s’ha avançat molt (malgrat que encara ens manca camí per fer), però que la fraternitat és encara la revolució pendent. Si la fraternitat fos la primera que haguéssim treballat, les altres dues haurien vingut soles.
Les persones estem fetes per estimar i aquest hauria de ser el nostre principal objectiu. Encara que sigui difícil, però les utopies serveixen per caminar.
Les capacitats que tenim i que Déu ens ha donat (la majoria de nosaltres estem entre el 10-20% de la població mundial que tenen més recursos) les hem de posar a disposició.
Ens parlà de la sobrietat com una actitud solidària envers els que no tenen una vida prou digna. La nostra espiritualitat ens ha de comprometre, no ens podem quedar en una espiritualitat que ens satisfaci emocionalment.
Parlar de Déu en el nostre món és difícil perquè molts potser no ens entenen. Hauríem de parlar de les actituds de Déu, que estan plenes de valors i d’humanitat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here