El rostre de Sant Josep de Mataró

0
611

(Església de Barcelona) La parròquia de Sant Josep de Mataró celebra un any més la festivitat del seu patró amb tots els feligresos de la comunitat, entre ells l’alcalde Joan Mora i Bosch. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, es va desplaçar dimecres 19 de març a la petita ciutat per oficialitzar la missa solemne en nom del Sant. 

 

Antic convent

La parròquia, que configura el centre de la ciutat juntament amb la de Santa Maria, s’aixeca sobre els fonaments d’un edifici barroc que acollia un antic convent de pares carmelites, que es va iniciar a finals del segle setze. No va ser fins al segle dinou que es va instal·lar com a tal la parròquia de Sant Josep.

 

Vessant social i religiosa

L’activitat parroquial es du a terme, principalment, gràcies a l’empenta dels mateixos feligresos que donen un cop de mà  o participen en exercicis de lectura bíblica, catequesi per infants i adults, l’espai de Vida Creixent, etc. D’altra banda, hi ha tot l’apartat de les misses diàries i dels sagraments.

 

Enguany per a celebrar la festa del patró, entre les activitats d’estaca el sopar que la comunitat farà el dissabte 22 al vespre, on cada un es portarà l’apat per menjar-lo en comunitat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here