Conferència per a la formació dels servidors de la Catequesi

0
648

 

Com cada any, abans de començar el curs, al mes de setembre, la Delegació de Catequesi de l’arxiprestat organitza una jornada de formació per a les catequistes de totes les parròquies i centres religiosos de l’arxiprestat.

Aquesta any la conferència ha estat a càrrec del P. Guardià de la Comunitat de caputxins d’Arenys de Mar, el P. Lluís Arrom, també responsable de la catequesi de la parròquia.

El tema de la formació ha estat “Els nous Reptes de la Catequesi Infantil”. D’una manera senzilla i amb un esperit franciscà, va exposar els reptes que ell creia més rellevants i importants, amb el camí de sortida, que l’experiència li ha donat.

Els reptes no eren nous ni desconeguts pels assistents, (són catequistes experimentats), però va ser interessant la manera de presentar-los i el camí de sortida que suggeria el conferenciant.

D’una forma resumida els reptes que va exposar són els següents.

  •  La majoria dels infants que vénen a la catequesi no estan acostumats a viure la presència de Déu en la seva vida i desconeixen el que és creure en jesús. Per tant, el primer pas de la catequesi per a aquests infants és ajudar-los a trobar Jesús i viure la seva presència.
  • La Catequesi és bo que rondi a l’entorn de la celebració de l’Eucaristia, precisament perquè l’infant vagi descobrint Jesús, acompanyat de la comunitat de creients.
  • La catequesi és un triangle, del qual són imprescindibles les tres cares: pares-infant-catequesi. Els pares han de seguir la catequesi del fill, perquè l’infant vegi que allò que ha rebut a la catequesi, ressona a la família. O dit al revés. No és lògic que els pares manin a fer una cosa que ells no fan. Per exemple, que el nen resi abans d’anar a dormir i ells no ho facin. Etc.

El P. Caputxí deia, com a ideal, que la Catequesi de l’infant comença després de ser batejat. A partir d’aleshores, els pares i el  catequista (la compunitat) acompanyaran l’infant en el creixement de la fe rebuda. Si no és així, la catequesi perd consistència.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here