Busquen finançament pel documental “El llegat de Viladomat a Mataró: El conjunt dels Dolors”

0
599

Fins la primera setmana de novembre, la plataforma de microfinançament Verkami busca fons per a la relaització d’un documental audiovisual sobre el conjunt pictòric més important de la Catalunya del S. XVIII i l’obra més cèlebre del principal pintor del barroc català, Antoni Viladomat. “El conjunt dels Dolors de Santa Maria de Mataró”, “un tresor per descobrir i una història que mereix ser explicada”, segons explica a la web (aquí) Cayetana Sanz, de Batecs Produccions, que realitzarà el documental.

Les aportacions poden anar de 10 a 350 euros per persona, fins a cobrir un totl de 12.000 de cost del projecte, i, a canvi, s’obtenen diverses compensacions, com acostuma a ser en aquestes campanyes promogudes per Verkami, una empresa mataronina que ha esdevingut un referent espanyol quant al microfinançament de projectes.

El projecte

 

Davant la inexistència de cap documental audiovisual que tracti el que està considerat pels experts com el conjunt pictòric més important de la Catalunya del S. XVIII —un dels millors conservats i l’obra més cèlebre i controvertida del principal pintor del barroc català, Antoni Viladomat—, aquest documental farà un recorregut en profunditat per la història del Conjunt dels Dolors de Santa Maria de Mataró  i traçarà el perfil del pintor.

 

Articulat a través de documents històrics i del testimoni dels historiadors i de les institucions que han fet possible la seva conservació i estudi fins a l’actualitat, el documental mostrarà des de diferents punts de vista aquesta joia del patrimoni artístic català i reconstruirà la seva història. Ens aproparem a la figura d’Antoni Viladomat i a la seva manera d’entendre el seu ofici de pintor, i descobrirem un dels millors espais conservats de l’art barroc a Catalunya i també un dels menys coneguts pel gran públic. Un conjunt pictòric que amaga encara moltes incògnites i preguntes sense resposta i que té el mèrit de poder ser admirat avui en el mateix lloc i en la forma en què va ser acabat.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here